U13A : Verslag 2012.09.15 : KSV - KSC Beernem 0-6

KSV

Josse,  Nicky, Simon, Jaron, Diede, Jari, Jarne, Seppe, Kiandro, Beau, Laurens, Ewout, Gill

VERSLAG

KSC Beernem is titelpretendent, zoveel is zeker en onze jongens hebben dit mogen ondervinden: vooral in de aanvangsfase van de eerste helft maakte Beernem het verschil, met snel en aantrekkelijk voetbal.

KSV leek niet wakker bij het begin van de wedstrijd, want het liet Beernem te veel zijn zin doen. Onze spelers verloren veel duels en reageerden te laat, ook in het bewegen zonder bal. Bovendien had Beernem enkele spelers die over een grote dosis balvaardigheid beschikten: een stofzuiger, centraal op het middenveld, en de twee flanken waren bedreven. Vooral Nicky zag in het eerste kwartier sterretjes. Josse moest zich voor de kampwissel al 4 keer gewonnen geven en het kon met een beetje tegenslag veel zwaarder geweest zijn. Aan de overkant kon KSV 1 keer dreigen, maar  de voorzet van Gill werd door zowel Kiandro als Seppe gemist. De Pittemse flanken en aanval hadden het moelijk om zich door te zetten, want ook de Beernemse verdediging stond stevig op zijn poten. KSV speelde zeker niet onaardig, maar Beernem beschikte over meer kwaliteit, kracht en snelheid.

RUST: 0-4

KSV kwam in de tweede helft beter uit de verf: Beernem had het moeilijker en was vooral gevaarlijk op stilstaande fases: zo belandde de bal op de lat na een vrije trap. KSV was nu voetballend de evenknie, maar kon dit niet in gevaar naar doel vertalen. Er waren acties via de flanken, maar alles strandde voor het strafschopgebied. Simon en Jaron hadden wel meer greep op het middenveld. KSV moest enkel nog in de slotfase 2 doelpunten toestaan, nadat Beau geblesseerd het veld had moeten verlaten.

Een goede prestatie tegen een sterkere (kampioenen)ploeg.