U13A : Verslag 2012.09.08 : ZK Dentergem - KSV 3-7

KSV

Camiel (K), Josse,  Nicky, Simon, Jaron, Diede, Jari, Jarne, Seppe, Kiandro, Beau, Laurens, Matisse

VERSLAG

Zaterdag konden de U13 voor de eerste keer dit seizoen een overwinning behalen. Dentergem, dat vorige week al 15 doelpunten moest slikken op het veld van Moerkerke, was het slachtoffer. Ondanks de stortvloed aan kansen werd het slechts 3-7. De drie Dentergemse treffers waren allemaal in geschenkverpakking.

Van bij het eerste fluitsignaal zette KSV, met Jaron en Simon centraal op het middenveld, Dentergem op de eigen helft vast en ging, te onstuimig welsiwaar, op zoek naar de openingstreffer. Kansen waren er onder de stralende zomerzon bij de vleet, maar er werd niet doordacht afgewerkt: bij een perfecte hoekschop kwam, tot tweemaal toe, niemand ingelopen. Simons schot scheerde de kruising, Seppe kopte op de keeper. Diede legde klaar voor Jaron, die naast besloot. KSV hield Dentergem in een wurggreep, Josse dommelde bijna in. De acties kwamen van alle kanten, ofwel centraal via Jaron en Simon ofwel via Laurens en Seppe. Daarna was er meer middenveldspel, KSV  benutte de ruimte op de flanken te weinig en kwam Dentergem even aan het raam piepen, met onmiddellijk fatale gevolgen: KSV kon de bal niet ontzetten, meer nog, de bal ging via Matisse in eigen doel. 1-0. KSV liet de de moed niet zakken, ze waren immers veruit de betere. Eerst waren er nog kansen via Diede en Kiandro en ook Dentergem gunde KSV bijna een owngoal (op de paal met nog een schot van Camiel in de rebound naast). Even later kon Jaron een uittrap van de keeper onderscheppen en het strafschopgebied binnendribbelen, waar hij werd onderuitgehaald: strafschop. Jaron mikte de bal beheerst in de rechterbenedenhoek. 1-1. KSV drukte nu opnieuw door: Simon en Laurens probeerden het van ver, zonder resultaat. Matisse kon de voorzet van Diede niet binnenknikken. De voorsprong kwam er even voor de rust, toen Simon een bal in de kluts over de keeper zag verdwijnen. 1-2

RUST: 1-2

KSV zette van de eerste seconde na de kampwissel opnieuw druk: Matisse, die nu op de 11 stond, zette zich door op zijn flank, maar werd even voor het strafschopgebied foutief gestuit: de vrije trap van Jaron werd door de keeper weggebokst. Laurens stak Diede diep, maar die vond de keeper op zijn weg. De daaropvolgende hoekschop verdween via een Dentergems been in doel: 1-3. De volgende minuten eisten de centrale middenvelders een hoofdrol op: eerst schoot Jaron hoog over, Simons schot was te zwak. Simon zette met een prachtige doorsteekpass Kiandro op weg naar doel, maar die wilde de bal nog breed geven aan Diede die buitenspel stond. De volgende doorsteekpass van Jaron leverde wel resultaat op: de snelle Matisse verschalkte simpel de keeper. 1-4. En dan vond KSV dat Dentergem ook nog een doelpunt verdiende: bij een terugspeelbal aarzelde Josse, die overigens geen werk op te knappen had, te lang, de verdedigers speelden zich niet snel genoeg vrij en de Dentergemse spits was er als de kippen bij om de bal af te snoepen en de 2-4 binnen te leggen. Zo bleef Dentergem hoopvol op een mirakel. De aanvalslust van KSV bleef aanhouden: Diede zette mooi voor, maar zowel Simon, Kiandro als Matisse bedankten. Diede probeerde nog een voorzet en zag die in de verste hoek binnengaan. 2-5. KSV gunde Dentergem zijn laatste cadeau: Beau zag niemand vrijstaan en gooide dan maar centraal, waarna een speler van Dentergem in de kluts over Josse schoot. 3-5.  Dat was het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Het mooiste doelpunt begon bij Jarne die mooi op Simon kaatste: die vond Seppe en diens voorzet werd door Jarne rustig op de borst gecontroleerd en binnengetrapt: mooie combinatie en dito afwerking. Simon zette de kers op de taart met een kopbal op hoekschop van Diede.

KSV ging verdiend met de 3 punten aa          n de haal: de score kon zwaarder zijn voor Dentergem dat 3 doelpunten werd gegund.

Doelpunten

1-0                         owngoal

1-1                         Jaron (strafschop)

1-2                         Simon

RUST: 1-2

1-3                                      owngoal

1-4                                      Matisse

2-4

2-5                          Diede

3-5

3-6                         Jarne

3-7                         Simon

Doelpunten: Simon (2), Jarne (1), Matisse (1), Jaron (1), Diede (1), Owngoal