U13A : Verslag 2012.09.01 : KSV - KVC Wingene 1-1

KSV

Camiel (K), Josse,  Simon, Jaron, Diede, Jari, Jarne, Gill, Seppe, Kiandro, Beau

VERSLAG

1 september is in 2012 niet de eerste dag van het schooljaar, maar wel het begin van een nieuw voetbalseizoen. In een deugddoend zomerzonnetje werkten de U13 hun openingswedstrijd af tegen de buren uit Wingene. KSV streed tot de laatste minuut voor de 3 punten, maar het mocht niet baten. Bij het eindsignaal stond een 1-1-gelijkspel op het scorebord.

Bij KSV moest er geschoven worden: Ewout was geblesseerd, Matisse kon niet, Nicky en Laurens moesten de U12 versterken. Jaron werd op de 5 en Simon op de 4 geposteerd, voor beiden een ongewone positie. Centraal op het middenveld moesten Jari en Gill opdraven. Zij worstelden in de beginfase met deze rol. Ook andere spelers liepen veel uit positie, waardoor KSV niet echt kon domineren. Bovendien was het voetbal rommelig, de controles en passes niet goed. Toch kwam KSV snel op voorsprong: Simon kon de bal ontzetten, en dit werd een onverwachte diepe bal voor Diede. Die was de Wingense verdediging te vlug af en plaatste mooi naast de keeper. 1-0. Toch werd het voetbal van KSV niet beter. KVC Wingene kwam beter uit de verf. Het was even wachten tot KSV nog eens kon dreigen, met een mooie actie via Jari, Jarne en ten slotte Seppe die te zwak besloot. Gill probeerde het van ver, maar hij besloot hoog over. Ook Jaron waagde zijn kans, maar ook hij kon geen kracht zetten. De beste kansen voor KSV werden even voor rusten afgedwongen: eerst reageerde Kiandro niet bij een mooie voorzet van Seppe, de keeper kon gewoon plukken. Een actie van Diede met voorzet werd door de keeper op Kiandro geduwd, maar de bal ging in hoekschop. Ten slotte probeerde Gill het van te ver, want de bal stierf in de handen van de keeper.

RUST: 1-1

Ondanks de richtlijnen tijdens de rust haalde KSV opnieuw het slordige spel van de aanvangsfase van de eerste helft boven. De bezoekers kwamen nu meer opzetten en dit resulteerde meteen in een doelpunt. Josse kon eerst nog afweren tegen de deklat, maar in de rebound had hij geen verhaal. Maar... gelukkig voor KSV werd het afgekeurd voor gevaarlijk spel. Een mooie cross van Jaron op Diede bracht laatste alleen voor doel, maar hij probeerde eerst een voorzet. De bal kwam terug en in de rebound schoot hij onbesuisd met links naast. KSV combineerde beter en beter, maar liet ook te veel ruimte voor KVC Wingene en een doelpunt zat eraan te komen. Josse reageerde niet op een lage voorzet en de spits stond bovendien moederziel alleen: missen kon niet meer. 1-1. De meeste KSV-ers zaten echter al op hun tandvlees, Simon werd een rij vooruit geschoven. KSV kreeg met deze ingreep meer greep op het middenveld en de schwung kwam terug in het spel. Eerst probeerde Simon van ver, maar naast. Gill stuurde Diede perfect de diepte in, maar die kon niet afwerken. Wingene kreeg nog hun grootste kans via een counter en aansluitend hoekschop, maar in de laatste tien minuten ging KSV nog nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Simon hield de greep op het middenveld, Gill zorgde voor de aanvallende impulsen. Bij een voorzet van Diede kwam Seppe net te laat om binnen te duwen. Diede werd opnieuw door Gill diep gestuurd, zonder succes. De voorzet van Seppe werd door Gill net niet binnengetikt. De laatste poging kwam van de voet van Gill: een hard schot, maar wegens de afstand kon dit de keeper niet verontrusten. 1-1.

Op basis van de kansen kon KSV meer halen, maar al bij al was het een billijk gelijkspel. De trainer was wel tevreden met het geleverde spel, dat nog veel kan evolueren.

Doelpunten

1-0                         Diede

RUST: 1-0

1-1

Diede (1)