U13 : Verslag 2012.04.25 : Dentergem A - KSV 4-1

Op de slotspeeldag van de competitie moest KSV woensdag naar Dentergem A: het was de laatste kans op eerherstel na de zwarte maanden maart en april, waarin geen enkel punt kon worden gehaald.

KSV speelde geen onaardige wedstrijd, maar bleef vooral in de aanvalslinie onmondig: er werden immers voldoende kansen afgedwongen, maar de afwerking was ondermaats. Het eerste gevaar kwam via Jasper, maar zijn schot kon de keeper niet bedreigen. Dentergem antwoordde met een dubbele poging op de lat. Daarna was het vooral KSV die zich liet gelden: eerst stuurde Jorge Emiel in het straatje, maar die besloot over doel. Één minuut later ging Yari diep, maar hij werd teruggehaald door de verdediging. Navajo kon ook schieten, maar zijn schot week af.  5 minuten voor de rust kreeg KSV het deksel op de neus: Dentergem A had twee wissels doorgevoerd en die 2 invallers uit de kern van Dentergem B zorgden voor een 1-0-voorsprong, al moet gezegd worden dat de verdediging er op dat moment niet mooi uitzag.

KSV kon enkel deze laatste 30 minuten nog benutten om het één en ander recht te zetten en dat hadden de spelers begrepen: Er werd snediger gespeeld en met de wil om te scoren. Emiel F zette de keeper al vroeg aan het werk, maar die redde. Navajo legde luttele minuten later klaar voor Arno, en die zag zijn schot op de dwarslat uiteenspatten. Kort daarna miste Navajo wellicht de grootste kans van de wedstrijd, maar hij miste de bal volledig. En zoals in de eerste helft had Dentergem veel minder kansen nodig om succesvol te zijn: een hoekschop werd aan de eerste paal binnengeduwd. De kopjes gingen bij KSV niet naar beneden, de drang naar voor bleef. Eerst kwam Navajo alleen voor doel, maar hij miste. Jorge legde de bal voor doel, maar niemand die de bal treffelijk op de slof kon nemen. Toch werd KSV even later beloond voor hun aanvalsdrift: Emiel D kon zich op zijn flank doorzetten en plaatste de bal beheerst naast de keeper in de korte hoek. KSV putte frisse moed uit dit doelpunt, maar helaas kon ook Dentergem A scoren: Nathan zag een verre bal over zich in doel verdwijnen. 3-1. KSV viel nu wel terug, met nog amper 10 minuten te spelen was alle hoop op een punt verloren. Dentergem A zorgde ervoor dat het een heel bittere pil werd door de stand op 4-1 te brengen: een te hard verdict voor de Pittemse bezoekers, maar wie niet scoren wil, die verliest.

Doelpunten : Emiel D (1)