U12 : Verslag 2012.03.24 : Dosko Beveren - KSV 1-6

Pittem start sterk.  De eerste doelpoging kunnen we reeds noteren na 2 minuten.  Nog eens 2 minuten en 2 hoekschoppen later is het Laurens die overhaast naast besluit.  De kansen volgen elkaar op maar scoren lukt niet.  De laatste pass is niet altijd precies maar vooral in de afwerking lukt het niet : Diede trapt over, Thibo kopt over, Jaron trapt op keeper.  Halfweg de eerste helft komt de eerste bezoekende treffer dan toch op het bord.  Jaron kan Laurens bedienen en deze deponeert de bal in de verste hoek : 0-1.  Beveren, dat tot dusver nog maar weinig klaarspeelt, schiet wakker en Pittem komt goed weg als de thuisspits op Ewout afstevent.  Gelukkig gaat de bal aan de verkeerde kant van de paal buiten.  Het sein voor groenwit overwicht.  Pittem verdedigt slap en via enkele tussenstations komt de bal voor doel en de  1-1 is een feit.   Beveren trapt veel in de buitenspelval maar kan nog één keer gevat erdoor glippen.  Gelukkig voor ons is Ewout iets sneller op de bal.  We gaan rusten bij een gelijke stand.  Het eerste deel van de eerste helft was volledig roodwit gekleurd maar daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd met de gelijkmaker als resultaat.
We staan nog maar net op het veld wanneer een verre trap van Dosko richting het Pittemse doel gaat.  Ewout lijkt geklopt maar toch kan hij met een ultieme handreflex de bal uit doel houden.  De Molenjongens nemen over en Laurens kan richting Beverse keeper lopen maar hij besluit van te ver zodat het een oprapertje wordt voor de doelman.  Even daarna krijgen we een vrije trap in de zestien na een terugspeelbal van de thuisploeg.  Het schot van Jaron sterft in de handen van de keeper.  Het is uitstel van executie want even later kan Laurens toch zijn tweede van de namiddag scoren.  De roodwitten lijken nu gelanceerd en het wordt een stormloop richting het thuisdoel.  De mooiste aanval van de partij over verschillende stations (Jens - Simon - Gilles en Laurens) verdient een beter lot.  Achteraan hebben Robbe, Nicky, Camiel en Matice de zaken onder controle.  De 1-3 komt er langs Diede en ook het vierde doelpunt is voor zijn rekening.  Wat later wordt de rechterflank van de thuisploeg opgerold.  Thibo weet Diede te bedienen, de keeper kan de bal nog pareren maar in de rebound weet Anton te scoren.  Het laatste en zesde doelpunt komt er na een hoekschop : Gilles staat op de juiste plaats en weet ook zijn treffer mee te pikken.  Het laatste wapenfeit is een trap op het doelhout van Thibo.

Doelpunten : Laurens (2x), Diede (2x), Anton en Gilles

Met dank aan de vijf (!) U11-ers om ons aan  de overwinning te helpen.   Wetende dat de helft van de spelers van de thuisploeg van het geboortejaar 1999 is - en dus 2 jaar ouder - is dit een puike prestatie.

PS : De (logische) kampioen van onze reeks is ondertussen ook gekend : Sv Roeselare.  Zij moesten in hun laatste match ook 5 spelers missen, dit werd opgevangen door de vervangers te zoeken in hun ploeg uit de nationale reeks ... (die tevens ook kampioen speelden).  Tja, het zegt veel over de waardeverhouding tussen hen en de rest in onze reeks.