U13 : Verslag 2012.03.17 : Dosko Beveren - KSV 5-0

Doran, Kjento, Jorge, Emiel F, Dimi, Yari, Vangelis, Arno, Anton, Emiel D, Navajo, Ruben, Lucas, Jasper

KSV kreeg de kans om de slechte wedstrijd tegen Ruiselede uit te wissen. Dosko, dat met 1-5 tegen een gehavend KSV in Pittem kwam winnen, stond weliswaar 5 punten hoger geklasseerd, maar gezien de handicap van KSV toen, toch een haalbare kaart.

De eerste 10 minuten leken de bezoekers ook de indruk te wekken dat ze kans op de overwinning maakten. Tot...Dosko voor de tweede keer in de buurt van Doran kwam en via hoekschop de 1-0 kon scoren. KSV viel als een kaartenhuisje in elkaar. Voldragen acties werden niet meer getoond: KSV had moeite met het grote terrein (alomgeweten dat de terreinen van Dosko een stuk breder zijn) en trapte op zijn adem. Dosko kreeg meer en meer grip op de wedstrijd en werd gevaarlijker. Het middenveld was nergens (posities werden niet gehouden) en de verdediging holde achter de feiten aan. Emiel D wilde de bal ontzetten en in een reflex beroerde hij de bal met de hand: strafschop en 2-0.

KSV moest trachten georganiseerder en harder te voetballen, maar dit lukte aanvankelijk  niet. Integendeel, KSV kreeg er redelijk snel 3 om de oren; 1 daarvan was op hoekschop waarbij één van 2 Dosko-spelers tussen een kluwen van 7 KSV-spelers kon binnentikken. De slotfase was voor de rekening van KSV, maar de enige echte kans kwam er met behulp van de scheidsrechter: Dosko wilde ontzetten, maar de scheids stond in de baan van de bal. Die botste voor de voet van Navajo, maar die aarzelde te lang om af te drukken: weg kans. KSV ziet zo zijn kansen op de vijfde plaats wel heel snel slinken.