U13 : Verslag 2012.03.10 : GL Ruiselede - KSV 7-2

Doran, Kjento, Jorge, Emiel F, Dimi, Yari, Vangelis, Arno, Anton, Emiel D, Navajo, Ruben, Nathan

Voor de wedstrijd was de doelstelling: in de volgende 4 wedstrijden 10/12 halen, want de ambitie van de trainer is toch wel de vijfde plaats halen. Na 15 minuten was al overduidelijk dat dit heel moeilijk zou worden, want we konden niet naast het grote scorebord kijken: daarop stond al 5-0 te flikkeren.

Het ergste was op dat moment niet de stand, maar de waanzinnige manier waarop dit tot stand is gekomen en het niveau van de tegenstander. Het eerste doelpunt was al na 60 seconden een feit. Het was zelfs niet eens een actie, de bal werd ontzet en de Ruiseleedse spits, die heel opportunistisch was, had vrije baan naar doel waar hij Doran geen kans gaf. En zo geschiedde nog 3 x: Ruiselede profiteerde optimaal van het gebrek aan snelheid in de Pittemse verdediging. Het vijfde doelpunt kwam er na een scrimmage voor doel, waarbij de bal al lang had moeten worden weggekeild. Het was teleurstellend. Daarbij komt dat de lager geklasseerde Groene Leeuwen wel over gestalte (5 “grote jongens”) beschikten, maar qua inhoud konden ze eigenlijk niet wedijveren met hun Pittemse leeftijdsgenoten.  En toch was deze 5-0-stand een feit! KSV bracht gaandeweg meer evenwicht in de partij,  maar had het moeilijk met die gestalte en het stereotiepe voetbal (bal ontzetten). De bezoekers konden milderen na een feilloze vrije trap van Anton. De flanken hadden meer moeten brengen, want hun respectievelijke tegenstanders waren zwak. Maar het gevaar kwam er niet.

Na de rust kwam KSV beter voor de dag: het creeërde onmiddellijk gevaar en de wil om een betere prestatie neer te zetten was aanwezig. Na luttele minuten werd een hoekschop door iedereen gemist behalve door Emiel D die de 5-2 binnentikte. Iedereen met een roodwit hart hoopte stiekem op een mirakel, maar er kwam geen vervolg op het betere begin. Hoe KSV ook probeerde, ondanks het technish overwicht, had het geen verhaal tegen het fysiek sterkere Ruiselede. Er werd praktisch geen druk gezet op de verdediging en het middenveld kreeg geen grip op de wedstrijd. Bovendien slikten de bezoekers nog 2 doelpunten op een uiterst lullige manier. 7-2 en meer dan waarschijnlijk weg 5e plaats.

Doelpunten: Anton (1), Emiel D (1)