U12 : Verslag 2012.02.25 : FC Woesten - KSV 3-2

Met 12 dappere leeuwen vertrekken we naar het verre Woesten.   Bij het tonen van de schoenen en scheenbeschermers aan de scheidsrechter juist voor aanvang van de wedstrijd geraken we  tijdelijk 1 leeuw kwijt.  Camiel wordt erop gewezen dat zijn zwarte broek niet gedragen mag worden onder een witte voetbalbroek.  Hij wordt naar binnen gestuurd om zich om te kleden en reglementair op het veld te komen.  Raar genoeg krijgt een speler van de thuisploeg hierover geen opmerking alhoewel hij eenzelfde zwarte broek draagt onder een witte voetbalbroek.  Op aangeven van de bezoekende trainer "ziet" de scheidsrechter dit toch en ook deze speler mag naar binnen om de zwarte broek af te doen.  Dit zijn misschien de reglementen maar wat gezegd van het feit dat in hetzelfde weekend een speler van Standard Luik (ook spelende in roodwitte uitrusting notabene) in de eerste klassse van ons nationaal voetbal WEL met een zwarte broek onder de witte mag spelen.  En wat gezegd van het feit dat de thuisploeg in plaats van een ander kleur van shirt gewoon mag aantreden met een gele overgooier boven hun rode shirt waardoor hun nummers niet leesbaar zijn....

De wedstrijd zelf dan.
Pittem begint snedig maar wordt al in de eerste minuut teruggefloten omdat Diede buitenspel loopt (hoewel zelfs de bank van Woesten het tegendeel beweert).  Dit zal niet de enige betwiste buitenspelfase van de wedstrijd worden.  Tot ongenoegen van beide teams hanteert hij de "wait and see - regel" enkele keren ook veel te letterlijk.  Op de eerste beste kans van de thuisploeg is het niet lang wachten.  In de vijfde minuut kan hun kapitein (veruit de beste speler bij hen) aanleggen met zijn mindere voet.  Het schot lijkt houdbaar maar onze keeper verkijkt er zich op en het staat meteen 1-0.  Luttele minuten later krijgen we reeds een verdubbeling van de score.  Hun linkermiddenvelder wordt wel heel veel tijd en ruimte gegund door onze rechtshalf en de 2-0 is een feit.  Even later krijgen we de kans om snel te counteren maar Laurens duwt de bal veel te ver voor zich uit.  Diezelfde Laurens krijgt nogmaals de kans om af te drukken in de zestien maar opnieuw stuit de bal te ver van zijn voet.  Pittem is niet echt de mindere ploeg maar de passen zijn te onzorgvuldig om gevaarlijk te zijn.  Wanneer Laurens diep wordt gestuurd (in duidelijk buitenspel, het mag gezegd) stevent hij recht op de keeper af.  Deze laatste heeft geen oog voor de bal en torpedeert onze spits met zijn beide voeten vooruit.  De (logische) kaart en de (al even logische) vrije trap worden niet gefloten.  De rust lijkt nu in zicht maar in de twee (om welke reden deze worden gespeeld, geen idee) minuten blessuretijd kan de linkermiddenvelder zijn kunstje van bij het tweede doelpunt nogmaals overdoen nadat hij opnieuw een zee van tijd en ruimte krijgt : 3-0 en onze leeuwen (die de eerste helft eerder als welpen spelen) druipen af naar de kleedkamer.
In de rust wordt erop gehamerd dat we eigenlijk achter staan tegen een ploeg die niet beter is dan ons.  Onze jongens vatten dit goed op en beginnen nu wel als echte leeuwen te voetballen in de tweede helft.  Al in de eerste minuten kan Jaron trappen op doel maar zijn schot is iets te zwak om de thuisgoalie te verschalken.  Dit is de aanzet voor een volledige helft eenrichtingsvoetbal naar het Woestense doel.  Pogingen van Gilles en Simon vinden hun weg naar doel niet en het is wachten op de verdiende treffer.  Jaron probeert het nogmaals met een trap op doel.  Ditmaal is zijn trap veel harder en precieser en hiermee heeft de thuisdoelman al wat meer moeite.  Luttele minuten later wordt Laurens perfect het straatje ingestuurd door Gilles en hij weet over de keeper binnen te trappen : 3-1 en Pittem is nu volledig gelanceerd.  De flanken (Diede en Dylan) zijn nu wel nadrukkelijk aanwezig in de wedstrijd en ook verdedigend staat er met Nicky, Ewout, Camiel, Matice en Robbe een sterk blok.  Een paar minuten na onze eerste treffer krijgen we een mooie aanval van de Molenjongens.  Enkel met de afwerking hebben we pech als de bal van Jaron via de onderkant van de lat terug het veld opspringt.  De aansluitingstreffer komt er uiteindelijk toch wanneer Simon op aangeven van Jaron in twee tijden via de onderkant van de lat weet te scoren : 3-2 en het geloof groeit bij Pittem.  Er zijn nog een tiental minuten te spelen en Woesten (met op kop hun kapitein centraal in het midden) wordt van het kastje naar de muur gespeeld.  De enige bal die Josse na de rust richting zijn doel ziet komen is een wanhoopspoging van ver die maar rakelings naast vliegt.  De tijd tikt echter langzaam weg in ons nadeel en de scheidsrechter besluit om 2 minuten voor tijd af te fluiten (compensatie voor die 2 minuten die we teveel speelden in de eerste helft?).  Natuurlijk zijn onze jongens ontgoocheld bij het laatste fluitsignaal want een gelijkspel was wel het minste wat we verdienden.

Met geloof in eigen kunnen en een sterke VOLLEDIGE partij (in plaats van één sterke helft) zijn we volgende week niet kansloos tegen de (echte) groene leeuwen uit Ruiselede.

Doelpunten : Laurens (assist Gilles)
                      Jaron (assist Simon)