U12 : Verslag 2012.01.07 : SC Oostrozebeke - KSV 5-3

Wedstrijd waarbij Pittem in de eerste helft voor 80% op de helft van de tegenstander kampeert.  Het snelste doelpunt uit de geschiedenis van Pittem (na 11 seconden) van Diede inspireert niet om dit voorbeeld te volgen.  Oostrozebeke kan bij hun eerste aanval al onmiddellijk tegenscoren : 1-1.  Pittem krijgt nog verscheidene kansen maar telkens is het net niet.  De schoten van ver gaan naast of de laatste pass ontbreekt.  We gaan rusten bij een gelijke stand.
De tweede helft spelen we tegen de wind in maar toch komen we op voorsprong.  Een lichte strafschop na fout op Matice wordt gefloten en Jaron zet de 1-2 op het bord.  De thuisploeg reageert en het fysieke overwicht (de helft van de witzwarten zijn tweedejaars) begint te lonen.  De bal wordt door ons kwijtgespeeld na inworp en het staat 2-2.  Kort hierna gaat Josse niet vrijuit op een hoekschop en voor het eerst in de wedstrijd komt de thuisploeg op voorsprong.  Een duidelijke fout op Matice wordt nu niet gefloten en aan de overkant staat het meteen 4-2.  Op vrije trap wordt de score in het voordeel nog opgedreven en net voor tijd kan Ewout met een mooie individuele actie de 5-3 eindcijfers op het bord zetten.

Pittem speelde de eerste helft zeker niet onverdienstelijk maar vergat een kloof te slaan.  Zo krijg je in het voetbal in de tweede helft het deksel op de neus.  Al bij al een leerrijke partij met het oog op de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar.