U13 : Verslag 2011.12.10 : DAR Ruddervoorde - KSV 0-5

Doran, Kjento, Ruben, Lucas, Jorge, Navajo,  Emiel F, Emiel D, Jasper, Dimi, Nathan, Yari

KSV moest de wei tegen de voorlaatste in de stand en kon zo de winterstop mooi inzetten. Er waaide een koud windje over Riderfort, maar toch baadde het veld in een herfstzonnetje. Zo’n mooi voetbalweer is zeldzaam in december.

KSV begon goed aan de wedstrijd, creëerde een paar kansen, maar was te zwak in de afwerking. Bovendien werd er veel te slordig gevoetbald. Er kwam niet veel gevaar van de flanken en ook aanvallen via het centrum waren schaars. De mooiste actie kwam er via Lucas, in combinatie met Navajo, voor de gelegenheid op de rechterflank, en dan diep op Dimi die de bal kon voorbrengen: Yari had echter te veel respect voor de bal en besloot zwak in de handen van de keeper. Aan de rust stond nog een brilscore op het bord en dan had KSV nog geluk dat Ruddervoorde niks aanving met een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied (na gepakte terugspeelbal op Nathan).

Na de rust had KSV windvoordeel en begon het beter te voetballen: het gevaar kwam vooral van links, waar Emiel D nu en dan een goede actie in petto had en de bal telkens kon voorbrengen. Bovendien kon hij, op aangeven van zijn naamgenoot, de 0- 1 in de verste hoek binnenschieten. Jorge, voor de gelegenheid sluitstuk in de Pittemse verdediging (Lucas mocht het middenveld voor zijn rekening nemen) mocht meegaan op een hoekschop en bedankte met een treffer. Daarna was het de beurt aan Emiel F: hij had nog niet echt zijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken, maar kon een onvervalste hattrick scoren: eerst viseerde hij nog de deklat, maar daarna kon hij eerst bij wat geharrewar voor doel binnentikken. Bij zijn tweede zette hij een aantal tegenstrevers in de wind en besloot mooi in de linkerhoek. Bij zijn derde doelpunt was hij eerst op de bal na een ver onzetten van Jorge en kon hij alleen op doel afgaan, waarbij hij de keeper simpel omspeelde. Jorge plaatste nog een vrije trap op de eerste paal, verder kwam KSV  niet meer.

1-0                         Dimi

Doelpunten: Emiel F (3), Jorge (1), Emiel D (1)

Topscorers (70)

Emiel F                                  20