U12 : Verslag 2011.12.03 : VP Gits - KSV 8-1

De wedstrijd begint redelijk dramatisch aan Pittemse zijde.  Na nog geen minuut kan de thuisploeg reeds de openingstreffer aantekenen.  De bal mag al te gemakkelijk van de flank voor doel worden getrapt en centraal voor doel volgt de afwerking.  Pittem is niet bij de les en komt eigenlijk nauwelijks in het stuk voor.  In de 10de minuut kan hun rechterflankverdediger makkelijk de lijn aflopen en naar binnen snijden waar hij overhoeks weet binnen te trappen.  Het festival van de thuisploeg gaat rustig verder en de 4-0 ruststand is geenszins overdreven.  Josse weet nog enkele doelpunten te voorkomen en ook Camiel kan een bal van de lijn keren.  Deze laatste doet dit in de tweede helft nog eens over.  De keeper van Gits moet in de volledige eerste helft geen enkele keer tussenkomen en dat zegt genoeg.  De roodwitten spelen echt een rampzalige eerste helft waar er geen 3 passen na mekaar gegeven worden.  Het lukraak wegtrappen van de bal haalt niets uit.  We gaan rusten met het schaamrood op de wangen.
De tweede helft zien we een totaal andere ploeg - hoewel de spelers dezelfde zijn gebleven - langs onze zijde.  Er is nu wel rust aan de bal en de combinatie wordt gezocht.  De thuisgoalie heeft wat meer werk te verrichten en een treffer van de bezoekers zou een mooie beloning zijn voor de gedrevenheid waar er mee gespeeld wordt.  Na enkele hoekschoppen op rij volgt dan ook de 4-1.  De bal blijft voor doel hangen en Simon is de laatste die er zijn voet kan tegenzetten.  Gits laat zich ook niet onbetuigd en het is vooral hun bedrijvige nummer 10 die het ons middenveld en verdediging lastig maakt.  Het is dan ook niet te verwonderen dat hij in quasi alle thuisdoelpunten in de tweede helft een voet heeft.  Hun snelle tegenaanvallen zijn dodelijk.  Hoewel er misschien aan 1 doelpunt een buitenspelgeurtje hangt kan er al te gemakkelijk centraal doorgebroken worden.  Vooral verdedigend staan we hier niet goed.  Josse valt weinig te verwijten want hij kan een hogere score voor de thuisploeg voorkomen.    Net als in de eerste helft kan de thuisploeg 4 keer onze netten doen trillen.  Zo wordt er afgefloten bij een 8-1 eindstand.

Pittem was ontzettend zwak in de eerste helft.  De tegenstander staat natuurlijk niet voor niets op de tweede plaats en heeft op 2 na allemaal 2de jaars spelers.  Dit maakt het niet gemakkelijker voor onze jonge ploeg.  Sander en Thibo (U11) probeerden wel maar moesten op gebied van lengte en kracht de duimen leggen.  Mocht de wedstrijd echter aangevat geweest zijn als de tweede helft dan zou de score volgens mij toch zo hoog niet hebben opgelopen want een echt superGits (op 1 of 2 spelers na) was dit nu ook weer niet.

Doelpunt : Simon

Om met de woorden van délegué Gino af te sluiten : "een match om snel te vergeten en aan de spelers van Pittem om zich te vermannen en er morgen te staan en te voetballen als mannen met ballen !!!"