U12 : Verslag 2011.11.26 : DV Famkes Merkem - KSV 0-5

We starten de wedstrijd tegen de wind in en met een klein hellingspercentage in ons nadeel wat resulteert in een moeilijke start.  De dames (de helft is van het geboortejaar 1998) spelen met vertrouwen en komen af en toe gevaarlijk opzetten.  Halfweg de eerste helft moet Josse gevat tussenkomen om een doorbraak van de spits van de thuisploeg onschadelijk te maken.  In het middenveld hebben we het soms moeilijk met het grote gestalte van de tegenstand.  Enkele keren laten we ons wat al te gemakkelijk wegzetten.  Het spel kabbelt verder met weinig doelkansen langs beide zijden.  De eerste kans noemenswaardig langs Pittemse zijde is een schot van Jaron dat naast gaat.  Op het einde van de eerste helft komen we echter beter uit de verf.  De thuiskeeper kan nog een redding uit haar mouw schudden op de lobbalpoging van Gill.  Ook Sander kan zijn verschijning alleen voor de doelvrouw niet afsluiten met een treffer.  De koffie is in zicht en de grote delegatie Pittemse supporters denkt al aan de warme kantine.  Dit is het ideale moment om te scoren.  Een knappe combinatie langs diverse stations zet Diede alleen voor de keeper en de 0-1 is een feit.  We gaan meteen rusten.
De koffie is nog niet geledigd en sommige supporters zitten nog in de cafetaria en missen daardoor de vroege treffer in de tweede helft.  De aanval wordt mooi opgebouwd van achteren uit en Gill Van Maele kan Laurens op weg zetten naar doel.  Zijn lange ren bekroont hij met een doelpunt in de rechterbenedenhoek : 0-2 en Pittem in een zetel.  De wedstrijd speelt zich nu voornamelijk af op de helft van de tegenstander.  De kansen volgen elkaar snel op.  Een korte opsomming : Diede trapt te zwak op doel, Sander besluit naast, Laurens laat zich op het laatste moment wegzetten waardoor een herhaling van de tweede treffer vermeden wordt, Jaron trapt over.  De thuisploeg kan hier weinig tegenover zetten.  Het lijkt alsof ze wat door hun beste krachten zitten.  De derde treffer van Pittem hangt in de lucht en komt ook zo tot stand... Een "verkeerde" trap van Diede wordt gedragen door de wind en belandt over de thuiskeeper in doel, een lucky goal heet dit.  Aan de overzijde gaat de alarmknop eenmaal in fase rood.  Camiel kan echter in extremis verhinderen dat de thuisspits op doel kan trappen.  Een knappe tweede helft overigens van onze verdediging (Ruben, Ewout, Camiel en Nicky).  Het slot van de wedstrijd is voor Simon.  Eerst trapt hij van ver op doel en neemt zo de thuisgoalie voor de vierde maal te grazen.  Net voor affluiten kan hij een hoekschop van Diede mooi met buitenkant voet in doel verlengen : 0-5.  In de laatste seconde weet Sander nog de paal te viseren.

Een verdiende overwinning waarbij we het enkel in de eerste 20 minuten wat moeilijk hadden.  Pittem combineerde de tweede helft bij momenten heel goed.  De dames waren ontgoocheld want ze hadden op meer gehoopt tegen ons.

Doelpunten : Diede (assist Sander)
                  Laurens (assist Gill)
                  Diede (assist Simon)