U12 : Verslag 2011.11.05 : KSV - Dosko Beveren 2-0

Pittem begint niet al te gedreven aan de wedstrijd.  Veel goede wil maar ook veel slordigheden in het spel.  Er wordt weinig of geen gevaar gecreeërd.  Achterin is het enkele keren opletten wanneer de bezoekers door onze verdediging breken.  Ewout (vandaag als speler) en Josse (die een paar keer gevat uitkomt) kunnen erger voorkomen.  Noteren we ook nog een trap van de bezoekers die maar nipt naast gaat.  Iets over halfweg krijgen we een vinniger Pittem, vooral dankzij het optreden van Thibo en Matice, te zien.  Er wordt iets meer gevaar geschept maar scoren lukt voorlopig niet.  De beste kans is voor Thibo maar alleen voor de doelman kan hij de bal niet in doel krijgen.  Ook de talrijke hoekschoppen in ons voordeel leiden niet tot een doelpunt.  We gaan rusten bij een brilscore.
De tweede helft drukt Pittem iets meer vooruit en dit resulteert in een viertal hoekschoppen na elkaar.  Jammergenoeg kan er niet gescoord worden.  Wanneer Diede alleen op de keeper mag afgaan lijkt het eerste doelpunt in de maak.  Helaas vindt hij de bezoekende keeper op zijn weg die zijn schot weet tegen te houden.  Een doelpunt hangt nu echt in de lucht.  De wederoptredende Camiel kan niet genoeg kracht zetten met zijn schot en de keeper weet te redden.  Beveren kan weinig weerwerk bieden maar op een zeldzame counter moet Josse alles uit de kast halen om eerder op de bal te zijn dan de bezoekende aanvaller.  Halfweg de tweede helft is het dan zover.  Matice wordt vrijgespeeld in de grote rechthoek en net op het moment dat hij wil afdrukken krijgt hij een forse duw.  De terechte strafschop wordt feilloos omgezet door Jaron : 1-0.  Een tweede treffer moet meer zekerheid brengen en Pittem gaat hierna op zoek.  Een lobbal van Thibo wordt in extremisch van de lijn gekeerd door de verdediger en een schot van Ewout gaat centimeters naast.  Even later is het dan toch raak.  Simon kan Matice mooi het straatje insturen en deze laatste weet knap overhoeks binnen te trappen : 2-0 en wedstrijd gespeeld.  Er volgen nog wat kleine kansen voor ons maar aan de score verandert er niets meer.

Een verdiende overwinning maar het mooie voetbal werd teveel achterwege gelaten.  Ewout speelde een knappe partij achteraan en was meermaals de redder in nood.  Ook Simon zette een knappe prestatie neer evenals de twee U11 spelers.  De 3 punten zijn binnen maar we moeten nu zeker niet beginnen zweven na twee opeenvolgende zeges.  Volgende week is er een weekje rust en daarna volgen de twee laatste partijen van de heenronde.

Doelpunten : Jaron (strafschop)
                   Matice (assist Simon)