U12 : Verslag 2011.10.08 : FC Lichtervelde - KSV 1-4

Pittem start sterk.  Er wordt goed druk gezet op de verdedigers en de hoekschoppen volgen mekaar op.  Trappen van Nicky en Simon worden onschadelijk gemaakt door de thuisgoalie en Gill ziet zijn schot voorlangs gaan.  De blauwwitten zijn nog nauwelijks over de middenlijn geweest maar hun eerste uitbraak is meteen raak.  Na een kwartier weet hun snelle linkeraanvaller iedereen voorbij te snellen en naast Ewout binnen te tikken.  Pittem reageert onmiddellijk.  Diede kan alleen op doel afgaan maar zijn schot gaat centimeters naast.  Het blijft eenrichtingsvoetbal.  Gill en Thibo zien hun schot nog gepakt door de Lichterveldse doelman.  We gaan rusten met een kleine achterstand.
De tweede helft vertoont hetzelfde spelbeeld als de eerste.  De roodwitten kamperen voortdurend op de helft van de tegenstander en de corners volgen elkaar op.  De bal wil er echter niet in.  Na een tiental minuten krijgt Gill de bal aangespeeld van Gilles Martens en vanuit een scherpe hoek weet hij de sterke thuisdoelman te lobben.  De verdiende gelijkmaker staat op het bord.  Pittem speelt een versnelling hoger en wanneer Diede alleen op de thuisdoelman kan afgaan krijgt hij een flinke por in de rug.  Een (rode) kaart lijkt de terechte sanctie maar de scheidsrechter denkt daar anders over.  Meer dan een vrije trap van op een respectabele afstand krijgen we niet.  Nicky vindt daarna nog eens de thuisdoelman op zijn weg.  Het doelpunt valt niet en in het voetbal bestaat er zoiets als een ongeschreven wet.  Lichtervelde kan een counter opzetten en hun kapitein stormt alleen op Josse (die zijn debuut maakt voor Pittem in de goal) af.  Onze goalie kan de bal even aanraken maar de rebound lijkt voor de Lichterveldse spits die de bal maar binnen te trappen heeft.  In extremis is het echter Camiel die hier nog een voetje weet voor te steken en de bal in hoekschop trapt.  Een cruciale tussenkomst.  Meteen neemt Pittem over, Thibo zet enkele thuisspelers in de wind en komt alleen voor de keeper.  Helaas trapt hij de bal recht in de armen van deze laatste.  Er volgen nog (kleine) kansen voor Gill Van Maele en Simon maar het is Jaron die de 1-2 weet te scoren met een strak schot in de hoek.  Lichtervelde neemt nu risico's en komt nog eenmaal gevaarlijk in de buurt van ons doel.  De geboden ruimte in hun rug wordt echter goed gebruikt en op een vlijmscherpe counter kan Gilles Martens Diede aanspelen en deze viseert de korte hoek : 1-3 en wedstrijd gespeeld.  Met zijn tweede treffer van de namiddag een minuut voor tijd zet  Jaron de 1-4 eindcijfers op het bord.

Pittem heeft de overwinning niet gestolen maar liet het zelf een beetje afweten door niet te scoren.  Hierdoor was het een lange achtervolging alvorens onze tweede driepunter aan te kunnen tekenen.

Onthouden we nog de sterke wedstrijd van Camiel en Nicky.

Doelpunten : Gill (assist Gilles Martens)
                      Jaron (assist Gill)
                      Diede (assist Gilles Martens)
                      Jaron (assist Simon)