U13 : Verslag 2011.10.08 : KSV - ZK Dentergem 9-2

Doran, Nathan, Ruben, Navajo, Jasper, Anton, Vangelis,  Jorge (K), Dimi, Emiel F, Yari, Arno, Emiel D, Lucas en Kjento

K.S.V. deed wat het moest doen om bovenaan mee te blijven draaien in de rangschikking en van de volgende wedstrijd een echte topper te maken: winnen. Zo deelt K.S.V. samen met Dentergem B en Zwevezele de tweede plaats in het kielzog van de onverslagen leider Meulebeke. Wel 1 bemerking: de voorbije tegenstanders van K.S.V. bevinden zich allemaal onderaan de tabel. Volgende week wordt dus een serieuze waardemeter.

Het blijft evenwel een vast gegeven: K.S.V. domineerde de wedstrijd en won met duidelijke cijfers, maar toch bleven er zaterdag opnieuw tal van kansen onbenut en sneed de tegenstander bijwijlen door onze verdediging als door zachte boter. Gelukkig stond hun afwerking niet op scherp. Tegen de toppers zal dit moeten vermeden worden.

Deze fouten buiten beschouwing gelaten speelde K.S.V. een meer dan behoorlijke wedstrijd, met af en toe mooie combinaties en individuele acties en verzorgd voetbal. De thuisploeg startte ook met een onuitgegeven verdediging: Lucas en Vangelis centraal, Jasper en Kjento op de flank. Ze deden het verre van slecht. Dimi kon al heel snel de score openen. Daarna misten eerst Navajo (kopbal en schot) en Emiel D (paal), vooraleer Navajo zijn tweede van het seizoen kon scoren: Jorge kopte eerst op de keeper na hoekschop, maar Navajo kon in de rebound prikken. Het derde doelpunt pikte Jorge zelf mee: mooi in de draai naast de keeper. K.S.V. kreeg nog veel kansen: een voorzet van Dimi werd opnieuw door 4 spitsen gemist, Dimi loste een schot zonder resultaat. Emiel F zette voor de rust K.S.V. nog op rozen: Eerst omspeelde hij de keeper na een doorsteekpas van Jorge, daarna werkte hij een afvallende bal af. In de eerste helft kwam Dentergem tot geen enkele kans, op enkele diepe ballen na die Nathan rustig kon opvangen.

Na de rust werd het een waar festival aan kansen, maar toch werden er minder doelpunten gemaakt. Bovendien kon Dentergem zelf 2 maal scoren. Eerst stuurde Jorge Dimi in de diepte, maar die mikte naast. Dimi probeerde een voorzet van Emiel F in 1 keer op de slof te nemen, maar dat was te optimistisch. Emiel F zag op zijn beurt een plaatsbal naast gaan. De spectaculairste actie kwam er nu, met een bal van Jorge op de onderkant lat, waarna Arno op de paal mikte.  Dimi werd op zijn beurt nog eens diep gestuurd door Emiel F, maar wederom zonder resultaat. Na die resem kansen wilde het dan toch lukken: Bij een hoekschop  stond Emiel D goed geposteerd aan de tweede paal om binnen te duwen. Bij een volgende actie stak diezelfde Emiel D Arno diep, maar zijn schot miste. Emiel F pakte over, omspeelde de keeper en kon zijn derde scoren. Dentergem kon daar eigenlijk niet veel tegenoverstellen, maar toch slaagden ze erin uit het niets de 7-1 te scoren. Meer zelfs, luttele minuten later kon hun 10, een heel vinnig spelertje met serieuze technische bagage en snelheid, Doran verschalken met een magistrale lob en de 7-2 op het bord zetten. Het werd nog even warm in het doelgebied van K.S.V., maar daarna was het terug aan K.S.V.: Emiel F scoorde nog op strafschop (nummer 4 na een fout op hem) en Emiel D schudde nog een fantastische actie uit de mouw: eerst bal meenemen onder de zool en dan een voorzet die over de keeper in doel verdwijnt.  Arno en Emiel F probeerden hun geluk nog vanop afstand, maar de keeper kon telkens pareren. 9-2 was het eindresultaat.

1-0                         Dimi

2-0                         Navajo

3-0                         Jorge

4-0/ 5-0 Emiel F