U12 : Verslag 2011.09.17 : KSV - KSV De Ruiter 2-5

Vandaag stond de ploeg zonder trainer maar Gino zorgt er samen met Patrick en Marnik voor dat de jongens niet aan hun lot worden overgelaten.

De bezoekers starten vinnig.  Pittem is niet bij de les en na 5 minuten weet hun snelle spits reeds de openingstreffer te scoren : 0-1.  De thuisploeg zet daar een gekraakt schot van Laurens en een schot naast doel van Dylan tegenover.  Het is De Ruiter die de score weet te verdubbelen na 22 minuten en een paar minuten later ziet het er niet echt rooskleurig uit voor de roodwitten : 0-3.  Het enige wapenfeit van de thuisploeg is een schot over het doel van Gill.  Een eerste helft om snel te vergeten langs onze zijde.
De tweede helft begint even dramatisch als de eerste.  Op een nieuwe snelle uitbraak van De Ruiter komen de 0-4 cijfers op het bord.  Raar maar waar, dit betekent het sein om het over een andere boeg te gooien.  De molenjongens beginnen nu wel met overgave en inzet te spelen. Gilles Martens steekt 2 keer de neus aan het venster, de eerste keer naast het doel en de tweede keer op de keeper.  De druk wordt opgevoerd.  Sander zijn schot wordt afgeblokt en een hoekschop wordt van de lijn gekeerd.  Iets voor halfweg in de tweede helft lukt het dan toch.  Gilles kan de corner van Diede knap binnenkoppen.  Pittem krijgt er niet genoeg van en de aanvalsgolven volgen elkaar op.  De voornaamste acties op een rij : Diede (redding van de keeper), Jaron (trap nipt naast), Simon (trap nipt over).  Even later is het toch raak wanneer Sander op wandel gaat door de bezoekende verdediging en de 2-4 is een feit.  De Ruiter breekt nog zelden uit en kan warempel nog scoren op een zeldzame tegenprik.  Een discutabel (buitenspel)doelpunt.  De slotfase wordt nog gekenmerkt door een vuile overtreding (zonder kaart) op Sander.
Moest Pittem de hele wedstrijd met de ingesteldheid van de eerste helft gespeeld hebben zat er misschien wel meer in.  Onthouden we nog de sterke wedstrijd van Gilles Martens.

Doelpunten :   Gilles  (assist Diede)
                      Sander (ingooi Jaron)