U12 : Verslag 2011.09.10 : Jonkershove - KSV 2-4

Onze eerste wedstrijd op verplaatsing bracht ons in Jonkershove.  Enkele spelers van de thuisploeg waren geen onbekenden want vorig jaar wist deze ploeg ons uit de beker te keilen.  De tegenstand bestond uit een mengeling van eerste- en tweedejaarsminiemen aangevuld met 2 jongens van het geboortejaar 1998 (?!), één hiervan viel vooral op door zijn groot gestalte.
Pittem begint niet onaardig aan de wedstrijd en kan voor het eerste doelgevaar zorgen via Gill en Simon.  Daarna laten we ons echter te veel verleiden om het spel van de thuisploeg mee te spelen.  Het niveau van de wedstrijd zakt zienderogen en bij de eerste echte doelkans van de thuisploeg is het meteen raak : 1-0.  Onze jongens laten begaan en knutselen geen noemenswaardige actie in mekaar.  De 2-0 die halfweg de eerste helft valt wordt al te gemakkelijk weggegeven.  Het is slechts in het slot van de eerste helft dat we iets meer op de helft van de tegenstander kamperen maar het leidt niet tot doelpunten.
Aan de rust worden er wat positiewissels doorgevoerd.  Is het nu hierdoor of door de donderpreek tijdens de rust of door het beloofde extra bonnetje van Gino bij winst maar al na 1 minuut in de tweede helft is het raak.  Gill neemt de bal van op de grote rechthoek mooi op de slof en de aansluitingstreffer is een feit.  Het geeft onze jongens vleugels en Jonkershove wordt vastgezet op hun eigen helft.  Eventjes is er dreiging wanneer de groenwitten op counter uitbreken maar het schot is te slap om Ewout te verrassen.  Aan de overkant valt de gelijkmaker na hoekschop.  De bal blijft hangen en komt bij Laurens terecht.  Hij aarzelt niet en het staat 2-2 na 7 minuten in de tweede helft.  Nog geen minuut later wordt Diede diep gestuurd maar juist voor de grote rechthoek wordt hij foutief gestopt.  Een gele kaart voor de thuisspeler en een vrije trap vanop een niet onaardige plaats.  Een kolfje naar de hand van Jaron die de bal mooi in de hoek weet te trappen : 2-3.  Pittem heeft nu de bovenhand en Camiel en Simon houden het middenveld goed onder controle.  Jonkershove weet echter 2 keer te dreigen op een identieke fase.  De scheidsrechter fluit een fout van onze keeper omdat hij de bal bij het uittrappen te lang in zijn handen houdt en zo hands buiten de backlijn maakt.  De eerste vrije trap wordt knap gered door Ewout en ook op de tweede staat hij op de juiste plaats.  Iets later is het Diede die de rechterflank afloopt en vanuit een scherpe hoek op doel weet te trappen.  De thuisgoalie heeft het moeilijk om de bal onder controle te krijgen en Gill Van Maele is goed gevolgd om zijn tweede van de namiddag te scoren.  Het gevaar komt nu voornamelijk van roodwitte zijde.  Ruben kan net voor zijn gevraagde wissel zeer knap uithalen met links richting doel maar de bal wordt geblokkeerd.  Simon heeft daarna pech als zijn ren besloten wordt met een bal nipt voorlangs en Gilles Martens ziet zijn vrije trap afgeblokt.  De laatste 10 minuten verwaterd het spelpeil en Jonkershove is nog enkele keren dicht bij de aansluitingstreffer.  Maar ook Pittem krijgt nog een mooie kans wanneer Simon Cortier mooi wordt aangespeeld en zo alleen voor de keeper komt.  Deze laatste weet zijn schot af te stoppen.
Het eindsignaal klinkt enkele minuten later.
Pittem heeft zijn eerste driepunter beet maar het heeft meer moeite gekost dan verwacht.  We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door in de eerste helft niet te combineren.  De tweede helft hebben we veerkracht getoond en laten zien dat we wel degelijk kunnen shotten.  Gino is wat euro's lichter maar hij zal het er graag voor over hebben.

Doelpunten : Gill (assist ?)
                      Laurens (geen assist)
                      Jaron (onrechtstreekse assist Diede)
                      Gill (onrechtstreekse assist Diede)