U13 : Verslag 2011.09.03 : SCOR Oostrozebeke - KSV 3-9

Doran, Jasper, Anton (K), Vangelis, Kjento, Jorge, Dimi, Emiel F, Yari, Arno, Emiel D, Lucas

K. S.V. schudde zaterdag het juk van vorig seizoen definitief van zich af met een klinkende overwinning op het zonovergoten veld van SCOR. Het zette SCOR al voor de rust op een geruststellende achterstand en bevestigde vooral na de kampwissel. De wedstrijd werd geleid door gelegenheidsscheidsrechter Rudi Vroman.

Het was een vreemde gewaarwording in de aanvangsfase: na 8 minuten had K.S.V er al 4 in het mandje gelegd. Het eerste officiële doelpunt staat op naam van Emiel F na een individuele actie. Arno kon de keeper van op de stip verslaan na een eerdere fout op hemzelf. Dimi kon een dieptepas van Emiel F in 1 keer op de slof nemen en het vierde doelpunt kwam op naam van Jorge na een diepe bal van Dimi.

K.S.V. op rozen dus en het bleef domineren: Jorge en Emiel F waren baas op het middenveld, de flanken waren bedrijviger en de spitsen, Arno en Yari, gretiger dan de voorbije wedstrijd. De aansluiting was er, de verdediging had nauwelijks werk. Toch maakte K.S.V. het zich even moeilijk toen hun aanval onze verdedigers van in de rug konden verschalken en alleen op Doran afgaan. Twee (vermijdbare) doelpunten moest K.S.V. zo toestaan en even sloop er twijfel in de rangen. Even maar, want K.S.V. bleef gewoon voetballen: een zo snel mogelijke en verzorgde balwisseling met veel beweging van de spelers was de doelstelling en bijwijlen slaagden ze daar tamelijk in.  Jorge kopte een hoekschop net naast en Yari zorgde voor de 2-5-ruststand na opnieuw een diepe bal van Emiel F.

In  tegenstelling tot vorige week waar K.S.V. het in de tweede helft liet afweten, bleven de bezoekers op hun elan doorgaan. Een goede combinatie tussen Yari en Emiel D, die tijdens de tweede helft veel meer voor gevaar zorgde op de linkerflank, werd bijna afgerond door Emiel F. Jorge kon wel afwerken na een snelle inworp.  Daarna moest hij de plaats van Anton innemen, die had zich immers bij een actie bezeerd. SCOR kon nog een paar keer doorbreken, maar de snellere Jorge kon die een paar keer terughalen. Scor kon toch milderen na een mooie actie en dito afwerking, maar het mocht niet baten. K.S.V., onder impuls van een goed draaiende Emiel F, creëerde opnieuw een resem kansen: eerst kon Yari Emiel D afzonderen voor de keeper, maar die trapte onbesuisd tegen de thuisdoelman.  Emiel F rondde een individuele actie af tegen de buitenkant van de paal en deed even erna de deklat trillen. Hij haalde uiteindelijk toch zijn gram met een omgezette strafschop. Ten slotte kon Dimi de kers op de taart zetten na 2 doelpunten in de slotfase.

K.S.V. behaalde een verdiende overwinning met goed voetbal en vooral het karakter om er tot het laatste fluitsignaal voor te gaan. Boodschap is nu met de voeten op de grond te blijven en te blijven evolueren naar goed en verzorgd voetbal.

0-1          Emiel F

0-2          Arno (strafschop)

0-3          Dimi

0-4          Jorge