Gedragscode

Om het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, werd onderstaande gedragscode opgesteld. Deze is vooral gericht naar de spelers toe, maar is ook toepasselijk voor alle trainers, afgevaardigden en ouders.

1. Gedrag

• Voetbal is een ploegsport: moedig elkaar aan! Iedereen maakt al eens een fout, leer hiervoor begrip te hebben.
  • Behandel iedereen met respect, zowel de medespelers als de scheidsrechters, tegenstanders, trainers en publiek. Voetbal is tof en moet tof blijven.
  • Tijdens de trainingen mag niet over terrein 1 naar de oefenterreinen gegaan worden.
  • Douchen na elke training en wedstrijd is verplicht.
  • Spelers die een identiteitskaart hebben, dienen die altijd mee te hebben op wedstrijden. Indien ze deze niet kunnen voorleggen, kunnen ze niet deelnemen aan de wedstrijd!

2. Trainers

• De trainer duidt de spelers aan voor de wedstrijden en geeft richtlijnen tijdens de wedstrijden. Ouders en familie moedigen de ploeg aan op een positieve manier, maar zijn geen extra trainer die eigen richtlijnen geven.

3. Stiptheid

• Gelieve altijd tijdig aanwezig te zijn op trainingen en wedstrijden. Verwittig bij afwezigheid altijd de trainers of afgevaardigden van uw ploeg.
  • Het regelmatig bijwonen van de trainingen is een absolute vereiste!

4. Kledij

• Draag tijdens zowel de thuis- als de uitwedstrijden altijd de training van KSV Pittem.
  • Probeer zoveel mogelijk al het sportgerief zoals sporttassen en trainingen te naamtekenen.
  • Tijdens trainingen en wedstrijden is het dragen van uurwerken, armbandjes of andere sieraden niet toegestaan.
  • Draag tijdens de verplaatsing op uitwedstrijden altijd gewone (sport) schoenen zodat de auto's niet worden beschadigd door de studs van voetbalschoenen.
  • Voorzie voor de wedstrijden ook altijd een paar rood-witte kousen.
  • Schoenen moeten verplicht worden schoongemaakt aan de borstels buiten, en dus niet tegen de muren. Schoenen afwassen gebeurt aan de voorziene wasbakken in de gang van de kleedkamers.

5. Kleedkamers-Gebouwen

• Spelen en voetballen in de gang van de kleedkamers en de cafetaria is niet toegestaan.
  • Vanaf de preminiemen worden ouders niet meer toegestaan in de kleedkamers.
  • Er geldt een algemeen rookverbod in de kleedkamers en in de gangen.
  • Er worden geen bakken bier meegenomen in de kleedkamers.
  • Help mee zorgen voor de netheid van de kleedkamers: gooi uw afval in de vuilnisemmer!
  • In de kleedkamers wordt de GSM uitgeschakeld en zeker niet meegenomen naar de terreinen
  • Respecteer het materiaal van uw medespelers.
  • Diefstal wordt zwaar gesanctioneerd.

6. Varia

• Adreswijzigingen en nieuwe telefoonnummers moeten worden meegedeeld aan het secretariaat.

Ouders die meerijden met spelers, gelieve zich te houden aan het wettelijk toegelaten aantal passagiers.

Voor de Panathlonverklaring, Klik   hier

Charter opleidingbrochure jeugd Klik   hier

Charter opleidingbrochure voor de ouders Klik   hier